03. Feb. 2023 02:02

Hnusné nadávky, kyberšikana aj fyzické útoky: Aj známe tváre si prešli traumou

Z týchto príbehov vás zamrazí.

Šikana je téma, ktorá je bohužiaľ stále aktuálna. Nedávno sme sa jej venovali v Oteckoch, kde šikanovali Fifa, aj v seriáli Pán profesor, kde bola obeťou nepopulárna študentka Lily. Šikana je však reálny problém, s ktorým sa potýkajú mnohé deti a mládež.

V skutočnom živote sa nevyhla ani Oliverovi Oswaldovi zo seriálu Oteckovia. Herec pred rokmi začínal v seriálu Zita na krku, čo mu prinieslo nielen zviditeľnenie sa, ale aj množstvo urážok. Na vlastne koži pocítil verbálnu šikanu aj kyberšikanu. To, čo si o sebe ako dieťa prečítal, ho bolelo, no nechával si to pre seba a v tichosti to trpel. Dnes už vie, že sa vtedy mohol zveriť dospelým...

TIP NA ČLÁNOK: Šikanovanie zažila na vlastnej koži. Gabika Kajtárová opísala nepríjemné chvíle

Moderátorka Gabriela Kajtárová pocítila šikanu doslova na vlastnej koži. Stala sa obeťou nielen psychického teroru, ale najmä bolestivých fyzických útokov. Celé to trvalo niekoľko rokov. Kedy si uvedomila, že je čas s tým niečo urobiť?

Čo odporúča psychologička v prípade, že dieťa je šikanované a čo robiť, aby to nezašlo príliš ďaleko? Pozite si reportáž Reflexu o tejto dôležitej téme:

Ak si sa stal/a aj ty obeťou šikany alebo si bol/a jej svedkom, nezostávaj potichu. Pomôžeme ti na stránke https://www.odpisemeti.sk/

Sledujte Oteckov v piatok 23. októbra o 17.55 h na Markíze!

TIP NA ČLÁNOK: Šikana v Oteckoch. Prehovorili hlavní aktéri nakrúcania